Onderhoud

onderhoudLAKVLOEREN

Het onderhoud van Bona Mega en Bona Traffic is Bona Houten Vloer Refresher.
Het doet een gekrast en dof oppervlak herleven door een nieuw gelakte uitstraling en het verlengt de bescherming tegen slijtage. Bona Houten Vloer Refresher is gebruiksklaar en zelfglanzend.

  1. Stof, vuil en los zand van de vloer verwijderen. Vloer grondig reinigen met Bona Houten Vloer Reiniger met mop en microvezel Reinigings-pad. Herhalen om er zeker van te zijn dat het vuil niet in de Refresher-laag kan komen. Zorg dat de vloer volledig droog is voordat de Refresher wordt opgebracht. Het oppervlak moet vrij van olie, was en andere verontreinigingen zijn.
  2. De fles diverse malen heen en weer schudden alvorens te openen. Refresher opbrengen met de Bona Houten Vloer Refresher Pad.De Refresher Pad eerst licht bevochtigen met water. Refresher opbrengen op de vloer in een golvende lijn van 3-4 cm breed. Werk in kleine gedeelten; ongeveer voor 3 m2 per keer opbrengen.onderhoud
  3. Refresher over het gehele kleine gedeelte verspreiden zodat al het hout is bedekt. Refresher opbrengen op 30-50 m2 per liter. Voor het beste resultaat een dunne dekkende laag opbrengen (Refresher verspreiden in de richting van de houtvezel). Tijdens het drogen het zwevende stof en tocht tot een minimum beperken.
  4. Minimaal 2 uur laten drogen alvorens de behandelde vloer te betreden. Eventueel een tweede laag na 2 uur opbrengen. Altijd de gehele vloerbehandelen voor een gelijkmatige uitstraling en glans.

OLIE VLOER

Onderhoud en reinig de vloer regelmatig met een stofzuiger of Bona Spray Mop met statische doek. Wanneer nodig reinigen met een vochtige mop met Bona Soap toegevoegd aan het reinigingswater. Reinig altijd op een zo droog mogelijke wijze!Bona soap

Na verloop van tijd zullen leefsporen zichtbaar gaan worden. Dan is de tijd aangebroken dat de vloer opnieuw (plaatselijk) moet worden voorzien van een laag voedende/reinigende olie, de Bona Olie 25, om het oppervlak in goede conditie te houden. De frequentie hiervan wordt bepaald door het slijtageniveau en kan variëren van eenmaal of vaker per jaar in een huiselijke omgeving tot een paar maal per jaar in een commerciële omgeving. De Bona Olie 25 aanbrengen volgends de beschrijving in het productblad. Samengevat dient de olie licht over de vloer gesprenkeld te worden, waarna de olie bij voorkeur met een witte pad onder een verdeelmachine gelijkmatig over de vloer verdeeld dient te worden. De vloer vervolgens met doeken nawrijven om overtollige onderhoudsolie te verwijderen. Na droging is de vloer weer beschermd tegen invloeden van bovenaf.

Tevens leveren wij andere merken onderhoudsproducten o.a. Floorservice, Osmo en Aquamarijn. meer info

BEL DIRECT: 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.